У радіусі ураження рейса МН17 був один єдиний "Бук" і він - російський, - Bellingcat (фото, відео)

Якщо український "Бук" і перебував поблизу Донецька, та він розташовувався далеко від місця катастрофи літака, і цьому є докази.

На місці катастрофи рейса МН17. Фото: rbc.ua.

15 липня 2014 року капелан ЗСУ Михайло Греділь зробив фото українського "Бука", який перебував поблизу Донецька. Ці фотографії він завантажив за два дні до того, як був збитий рейс MH17. Геотеги свідчать про те, що фото були зроблені поблизу Донецька на сході України. Про це йдеться на сайті Bellingcat, передають Патріоти України.

Сам капелан ЗСУ заявив, що ця фотографія була зроблена за кілька сотень кілометрів від зони АТО. Bellingcat звертає увагу на те, що в травні 2014 року Греділь їздив до військового табору під Донецьком, про що повідомляється на сайті церкви.

З опублікованих фото експерти зробили висновки, що капелан їздив у травні та в липні 2014-го року в один і той же військовий табір. Проте хоча український "Бук" й перебував поблизу Донецька, та все-таки розташовувався далеко від місця катастрофи літака, зазначили у Bellingcat.

Також експерти показали відео пересування цього "Бука" під Миргородом:

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...