У разі військової деокупації Крим може перетворитися на безлюдну зону, - Мустафа Джемілєв

Окупанти примушують кримських татар та проукраїнськи налаштованих кримчан виїхати з півострова.

Мустафа Джемілєв. Фото: Фокус.

Військовий шлях повернення Криму спричинить етнічні чистки і позбавить його населення. Таку думку висловив народний депутат від БПП, один з лідерів кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, передають Патріоти України з посиланням на Depo.ua.

"Ми дуже сподіваємося, що санкції на окупанта будуть посилюватися, і це змусить його покинути окуповані території. Інший вихід, військовий, нам зараз видається безперспективним. Це потягне за собою етнічні чистки. А якщо там розгорнуться воєнні дії, Крим може перетворитися на безлюдний півострів", - заявив Мустафа Джемілєв.

Він зазначив, що ситуація з правами людини в окупованому Криму постійно погіршується, на півострові панує атмосфера страху. І багато кримських татар хочуть виїхати з півострова.

"Ми ледве стримуємо людей, щоб вони не залишали Крим, бо це стратегія окупантів, щоб кримські татари покинули Крим. Це стосується не тільки кримських татар, але і до проукраїнськи налаштованих людей", - заявив Джемілєв.

За словами парламентаря, найбільший тиск чиниться на кримських татар.

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...

Втричі більше ніж зазвичай: США оголосили великий пакет військової допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 5:25

Міністерство оборони США 24 квітня оголосило про виділення пакета військової допомоги Україні загальною вартістю 1 мільярд доларів – першого відтоді, як Конгрес ухвалив додаткове фінансування для допомоги іноземним союзникам. "Це оголошення є 56 транше...