"В России я пережил разные пытки: удушение, избиение, а когда следствию нужны были подписи, подсоединяли электрические провода к половым органам и били током", - Афанасьєв

Завдяки дипломатичній діяльності України, полонених Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенко вдалося звільнити 14 червня.

Геннадій Афанасьєв. Фото: ЖЖУкраїнський патріот і російський в'язень Геннадій Афанасьєв розповів про те, що йому довелося пережити в полоні в Російській Федерації в спільному з Юрієм Солошенко інтерв'ю, повідомляють Патріоти України.

За словами Афанасьєва, 9 травня 2014 року під час параду до Дня Перемоги в Сімферополі його затримали, завантажили в машину з мішком на голові, і відвезли в місцеве ФСБ в Криму, де 10 днів не давали їжі, води і не дозволяли спати. А пізніше почали бити, - розповідає Геннадій "Українській правді".

У камеру до нього привели Олексія Чернія, який розповів спецслужбам про те, хто такий Афанасьєв, з яким він познайомився на початку окупації Криму. Черній дав свідчення щодо Сенцова, Кольченко та Афанасьєва.

"Слідчі сказали, що у мене немає шансів: "Ти отримаєш 20-25 років. Можеш тільки зізнатися, і тоді ти отримаєш менше". І я вирішив, що якщо мене звинувачують лише в підпалі (Геннадію інкримінували організацію вибуху пам'ятника Вічного вогню, - ред.), то підпишу згоду. Але я не давав свідчення проти кого-небудь. проти Кольченко і Сенцова дав свідчення Черній", - говорить Геннадій Афанасьєв.

Потім почалися вже серйозні тортури, починаючи від удушення в протигазі з газовим балончиком, закінчуючи під'єднання електропроводів до статевих органів і удару струмом.

Нагадаємо, завдяки дипломатичній діяльності України, полонених Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенко вдалося звільнити 14 червня.

"Я бачив, як іде боротьба на Донбасі": Австрійський генерал назвав головні помилки Росії під час вторгнення в Україну

вівторок, 7 травень 2024, 8:30

Починаючи повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року керівництво Росії недооцінило готовність українського народу до опору та стійкість Збройних сил. У Кремлі були впевнені, що спротив буде таким слабким, що можна буде швидко взяти Україну...

Пригоди Дональда Фредовича з порноакторкою. Суддя заявив Трампу, що той може сісти за грати

вівторок, 7 травень 2024, 8:15

Екс-президент в свою чергу заявив, що готовий ризикнути можливістю ув’язнення. Суддя Хуан Мерчан, який здійснює нагляд за процесом Дональда Трампа у справі пов'язаною із виплатою грошей за мовчання актрисі Стормі Деніелс, погрожує ув’язнити колишнього ...