​У Сенаті США закликають відправити флот до Керченської протоки та надати Україні озброєння морського сегменту

До початку російської блокади Азовського моря, апогеєм котрої стала застосування зброї проти ВМСУ південніше Керченської протоки, Україна лише мріяти могла про постійну присутність з’єднань військово-морських сил провідних потуг НАТО у її берегів.

Сенатор-республіканець Джон Баррассо закликав США надіслати кораблі до Чорного моря і надати Україні зброю, повідомляють Патріоти України з посиланням на Голос Америки. Політик схвально відгукнувся на рішення президента Трампа скасувати зустріч з Путіним, яка раніше планувалась на ці вихідні в Аргентині.

«Путін поважає силу і територію. Слова для нього небагато значать, а от дії – так. Вважаю, ми маємо робити більше», - відзначив сенатор.

Він закликав США направити кораблі до Чорного моря. Те саме, наголошує сенатор, мають зробити і НАТО. Такі дії продемонструють народу України підтримку США, а також покажуть Росії, що потрібно дотримуватись міжнародного права, вважає він.

Сенатор також закликав США надати Україні зброю для протиповітряної оборони, а також для оборони проти нападів з моря. «Ми надали їм протитанкову зброю, маємо надати їм протиповітряну зброю, а також зброю, щоб протистояти нападу кораблів», - заявив Баррассо.

Агітував колег співпрацювати з окупантами: На Харківщині викрили співробітника "Укрзалізниці" (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 14:04

На Харківщині викрили та повідомили про підозру 52-річному співробітнику Укрзалізниці, який був прихильником російської агресії та агітував своїх колег співпрацювати з окупантами. Про це повідомила Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти Укр...

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...