В зоні АТО: Терористи "ДНР" танками намагалися посунути лінію фронту

Вночі бойовики зайшли в "сіру зону" і спробували зайняти там позиції.

Бойовики з танками намагаються посунути лінію фронту. Фото: Еспресо.TV.

Бойовики не припиняють спроби перемістити лінію фронту в районі селища Кам'янка Ясинуватського району Донецької області, який знаходиться в так званій "Сірій зоні". Про це повідомив заступник командира 72-ї окремої механізованої бригади підполковник Олександр Самарський, передають Патріоти України з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Минулої ночі бойовики зайшли в "сіру зону" і спробували зайняти там позиції. Судячи з усього, вони намагаються домогтися успіхів на тлі відсутності будь-яких перемог взагалі", - сказав Самарський.

"Противник застосував танки, манометри калібру 120мм, "Василек" та САУ. Обстріли йшли з боку Ясинуватої та Крутої Балки", - додав він.

За словами Самарського, українські військові дотримуються мінських домовленостей, а також домовленості про "хлібне перемир'я".

"Ми відкриваємо вогонь лише в разі реальної загрози життю наших бійців", - сказав він.

Самарський розповів, що наразі в Кам'янці проживає 56 сімей, з них 5 - багатодітні.

Як відомо, 21 червня тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі підтримала дотримання "режиму тиші" на час збирання врожаю, починаючи з 24 червня. Так зване хлібне перемир'я має тривати в період збирання врожаю – з 00:00 24 червня до 31 серпня.

"Якби ж...": Туск прокоментував заяви європейських лідерів щодо допомоги Україні

четвер, 18 квітень 2024, 11:59

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск натякнув, що словам лідерів країн Євросоюзу щодо допомоги Україні не вистачає реалізації. Про це він написав у X (Twitter) за підсумками засідання Євроради, яке відбулось 17 квітня, передають Патріоти України. «Якби ...

Наводив російські ракети та дрони на місто: СБУ затримала у Дніпрі айтішника-зрадника

четвер, 18 квітень 2024, 11:44

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) затримала російського інформатора у Дніпрі, який намагався виявити вогневі позиції українських зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони. Про це повідомляє СБУ у Telegram, передають Патріоти України....