Валерій Чалий повідомив, коли Трамп може зустрітись з Порошенком

Посол України у США не вважає зустріч президентів "нереалістичною" ідеєю.

Петро Порошенко і Дональд Трамп можуть зустрітися вже у лютому. Ілюстрація:Новое время

Президент України Петро Порошенко може відвідати США вже в лютому. Про це заявив посол України в США Валерій Чалий під час відеоконференції в Українському кризовому медіа-центрі, повідомляють Патріоти України з посиланням на Гордон.

"Складно собі уявити візити відразу ж після 20 січня, після інавгурації, тому таке завдання, яке прозвучало в Києві в Міністерстві закордонних справ від Банкової, я прийняв до виконання ... Будемо намагатися провести візит якнайскоріше, якщо вийде в лютому - це буде для нас також великою перемогою", - сказав посол.

На його думку, організація візиту Порошенка в США вже в лютому 2017 року можлива.

"Я не буду говорити заздалегідь, наскільки це реалістично, але це дуже амбітне завдання - провести відразу після інавгурації в лютому візит президента. Але маючи попередній досвід ... можу сказати, що не вважаю це нереалістичним", - зазначив Чалий.

Дипломат додав, що Порошенко не буде присутній на інавгурації обраного президента США Дональда Трампа в січні.

Як відомо, кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп став 45 президентом США. Він офіційно вступить на посаду після інавгурації 20 січня 2017 року.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...