"Важка справа": Юристи Порошенка плутаються у свідченнях щодо передачі Roshen

У відповіді фінансового радника президента від 22 березня йдеться про те, що траст буде створений у майбутньому. У повідомленні для ЗМІ від 5 квітня Макар Пасенюк заявляє, що частка Порошенка була передана у траст ще 14 січня.

Макар Пасенюк. Фото:hubs.ua

Заява фінансового радника президента України Петра Порошенка та керуючого директора компанії ICU Макара Пасенюка щодо передачі частки президента у "Roshen" у "blind trust" суперечить його ж відповіді міжнародній мережі журналістів-розслідувачів OCCRP від 22 березня 2016 року. Про це пише Громадське ТБ, інформують Патріоти України.

Зокрема, у листі від 22 березня, підписаному Пасенюком, йдеться наступне: "Умови трасту були погоджені з довірчим управителем. Траст буде "сліпим" та безвідкличним. Фактична передача активів у траст вимагає дотримання значної кількості юридичних формальностей. На даний момент юридичний радник забезпечує дотримання таких формальностей".

Також зазначено, що "частка у Roshen перейде у траст після завершення усіх юридичних формальностей".

Отже, у відповіді від 22 березня йдеться про те, що траст буде створений у майбутньому. У повідомленні для ЗМІ від 5 квітня Макар Пасенюк заявляє, що частка Порошенка була передана у траст 14 січня.

Станом на 5 квітня фінансові радники Президента не називають ім’я трасту, якому ніби-то була передана частка Порошенка у Roshen. Також вони відмовляються показати будь-які документи, які свідчать про те, що така передача все-таки відбулася.

Як відомо, у неділю з'явилася інформація з посиланням на документи панамської юридичної компанії Mossack Fonseca стосовно трьох українців – президента Петра Порошенка, екс-прем'єра Павла Лазаренка і власника газети Kyiv Post Мохаммада Захура – британського бізнесмена, який живе і веде бізнес в Україні.

НАБУ вже заявило, що згідно із законодавством чинний президент не є підслідною НАБУ особою.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...