"Важко повірити, що генпрокурор каже правду": Березовець розповів про можливі наслідки заяви Луценка про "список Йованович"

Тарас Березовець висловив переконання, що Луценко самостійно ухвалив рішення зробити свою скандальну заяву.
Тарас Березовець. Фото: 112 Україна.

Заява генпрокурора Юрія Луценко про нібито прохання посла США Марі Йованович не чіпати окремих осіб буде мати розвиток і може зіпсувати відносини між країнами. Таке переконання висловив політолог Тарас Березовець, передають Патріоти України.

"Учора Дональд Трамп процитував журналіста видання [якому Луценко дав інтерв'ю] The Hill. Він не говорив про Луценка, але натякнув, що подивився це інтерв'ю українського генерального прокурора. Це означає, що ця історія матиме продовження.

Як мали б діяти сторони? Насамперед зробити все, щоб не поставити під удар взаємні стратегічні відносини. Це зараз абсолютна прерогатива і для України, і для Сполучених Штатів", - сказав Березовець.

Він висловив переконання, що Луценко самостійно ухвалив рішення зробити таку заяву. "Важко повірити, що генпрокурор каже правду і справді мали місце такі вимоги. Це було б суперскандально. Але якщо був такий неформальний список - у письмовому вигляді він не міг існувати, тоді варто було б оприлюднити ці прізвища. Поки прізвища не названі - це лише заява", - додав експерт.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що посол США в Україні Марі Йованович дала йому список людей, яких попросила "не переслідувати". У відповідь посольство США наголосило, що заява Луценка не відповідає дійсності і має на меті послабити репутацію Йованович.

Джерело: Gazeta.ua

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали:

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...