Важливо: КС визнав мовний закон "Ківалова-Колесніченка" неконституційним

Як відомо, цей мовний закон авторства депутатів від Партії регіонів Сергія Ківалова і Вадима Колесніченка був прийнятий Радою в липні 2012 року. Він передбачає можливість офіційної двомовності в регіонах, де чисельність нацменшин перевищує 10%.

Фото: ЗМІ

Конституційний суд виніс рішення щодо закону "Про основи державної мовної політики". Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті КС, повідомляють Патріоти України.

"28 лютого на пленарному засіданні Великої палати Конституційного Суду України було ухвалено Рішення Конституційного Суду України № 2-р/2018 у справі за конституційним поданням 57 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) Закону України "Про засади державної мовної політики", – йдеться в повідомленні.

Наразі не уточнюється, яке саме рішення було прийнято. У прес-службі КС пояснили, що рішення ухвалено та готується до оприлюднення на сайті. Водночас джерела УП в Конституційному суді підтверджують, що КС визнав закон про "Про основи державної мовної політики" неконституційним. Депутат Київської міської ради представник ВО "Свобода" Олег Бондарчук, який представляв вказане подання в суді, також повідомляє, що КС визнав мовний закон неконституційним.

"Закон Ківалова-Колісніченка визнано неконституційним! Дякую всім депутатам хто підписав це подання до Конституційного суду, яке я мав честь представляти в КСУ разом з Ірина Фаріон та Леонідом Ємцем", – пише він у Facebook.

Нагадаємо, що Конституційний суд розпочав розгляд конституційності закону Ківалова- Колесніченка "Про засади державної мовної політики" у листопаді 2016 року.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...