Важливо: Стало відомо, коли Великобританія визнає Голодомор геноцидом українського народу

Уряд Великобританії готовий назвати Голодомор "геноцидом", але спочатку це повинен зробити суд.

Ілюстрація:TaxLink

Уряд Великобританії готовий визнати Голодомор в Україні 1932-33 років геноцидом тільки після того, як цей термін по відношенню до трагедії встановить суд. Про це повідомляє Радіо Свобода, передають Патріоти України.

Представник британського Міністерства закордонних справ Алістер Бурт пояснив, що слово "геноцид" є юридичним терміном, який визначає злочин, а тому бажано його встановити в результаті судового процесу.

Про це йшлося під час дебатів в британському парламенті, що відбулися 7 листопада.

Посол України у Великій Британії Наталя Галібаренко зазначила, що вона приєднується до британських парламентаріїв, "які висловили своє розчарування нинішньою позицією уряду, який не готовий визнати Голодомор геноцидом, посилаючись на необхідність судового рішення".

Депутати в Британії наголосили, що Росія як спадкоємиця СРСР повинна визнати відповідальність за злочини проти українців.

Галібаренко додала, що українська сторона домовилася співпрацювати з британськими парламентаріями, щоб привернути увагу громадськості до трагедії Голодомору, а також "звернулася до уряду із закликом включити питання Голодомору в шкільну програму у Великобританії".

5 із 6 останніх ракет було збито: Плетенчук розповів, чому запуск "Калібрів" із підводних носіїв росіян неефективний

субота, 4 травень 2024, 21:59

У Чорному морі через загрозу знищення кораблів Росії доводиться використовувати підводні носії крилатих ракет. Про це сказав начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, передають Патріоти України....

Особливий план: Ізраїль запропонував розділити контроль над сектором Гази з низкою арабських країн, - NYT

субота, 4 травень 2024, 21:27

Високопоставлені чиновники офісу прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу непублічно запропонували розділити контроль над територією Гази з альянсом арабських країн, включаючи Єгипет, Саудівську Аравію, ОАЕ та США. Про це повідомляє The New York Ti...