Важливо: Стало відомо, коли Великобританія визнає Голодомор геноцидом українського народу

Уряд Великобританії готовий назвати Голодомор "геноцидом", але спочатку це повинен зробити суд.

Ілюстрація:TaxLink

Уряд Великобританії готовий визнати Голодомор в Україні 1932-33 років геноцидом тільки після того, як цей термін по відношенню до трагедії встановить суд. Про це повідомляє Радіо Свобода, передають Патріоти України.

Представник британського Міністерства закордонних справ Алістер Бурт пояснив, що слово "геноцид" є юридичним терміном, який визначає злочин, а тому бажано його встановити в результаті судового процесу.

Про це йшлося під час дебатів в британському парламенті, що відбулися 7 листопада.

Посол України у Великій Британії Наталя Галібаренко зазначила, що вона приєднується до британських парламентаріїв, "які висловили своє розчарування нинішньою позицією уряду, який не готовий визнати Голодомор геноцидом, посилаючись на необхідність судового рішення".

Депутати в Британії наголосили, що Росія як спадкоємиця СРСР повинна визнати відповідальність за злочини проти українців.

Галібаренко додала, що українська сторона домовилася співпрацювати з британськими парламентаріями, щоб привернути увагу громадськості до трагедії Голодомору, а також "звернулася до уряду із закликом включити питання Голодомору в шкільну програму у Великобританії".

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...