Вбивають своїх: У більшості "іхтамнєтів" на Донбасі загострилися проблеми із психікою, - ГУР

Зі збільшенням тривалості темного часу доби загострилися проблеми з психікою серед більшості російських військових, що зумовило зростання кількості випадків відкриття ними "дружнього вогню", повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу ГУР Міноборони.

Так, за інформацією української розвідки, особовий склад одного з передових підрозділів противника без попередження відкрив вогонь по групі російських військовослужбовців, які ввечері виходили з району заготівлі дров. У підсумку один військовослужбовець загинув, троє важко поранені.

У свою чергу, командування російських окупаційних військ приховує причину цієї події і намагається використовувати її для звинувачення Об'єднаних сил у нібито провокаційних обстрілах.Також у ГУР повідомили, що командування російських окупаційних військ застосовує методи психологічного впливу проти військовослужбовців своїх передових підрозділів.

Зокрема, залякує особовий склад дезінформацією про близький наступ Об'єднаних сил, нав'язливо доводить пропагандистські фейкові повідомлення про підступність і жорстокістьі українських розвідувально-диверсійних груп, які нібито спеціально стежать за передовими позиціями з метою викрадення або знищення тих, хто втратив пильність.

"Водночас серед т.зв. військовослужбовців противника, призваних з-поміж місцевого населення, зростає переконаність, що справжньою метою поширення російськими офіцерами цієї неправдивої і жахливої інформації є приховане підбурення особового складу передових підрозділів до більш інтенсивних обстрілів позицій Об’єднаних сил. У такий спосіб російське окупаційне командування намагається уникнути відповідальності за обстріли українських підрозділів і перекласти вину безпосередньо на сержантський і рядовий склад", - йдеться в повідомленні.

Не такого чекали: Удар Ізраїлю по Ірану став ганьбою для російської ППО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:57

Ізраїль завдав точкового удару у відповідь по Ірану, який атакував його раніше. Як пише американська газета The New York Times, метою атаки стала авіабаза поблизу міста Натанз у провінції Ісфахан. Там іранська влада розвиває власну ядерну програму. Ізр...

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...