Вбивати всіх: Держдума дозволить ФСБшникам стріляти у жінок і дітей через теракти

У документи внесуть поправки.

Ілюстрація: ЖЖ

Держдума в прискореному порядку прийме законопроект, уточнюючий повноваження співробітників ФСБ. Вони зможуть проникати в житло під час масових заворушень і стріляти в жінок і дітей для запобігання терактам, передають Патріоти України.

Держдума екстрено розглянула на передостанньому засіданні осінньої сесії законопроект, що розширює повноваження ФСБ із застосування зброї. Це питання не стояло на порядку засідання Думи на 22 грудня, розглянути його попросив вже на початку засідання заступник голови комітету з безпеки єдинорос Ернест Валєєв. Проект підготовлений для розгляду в другому і третьому читаннях, сказав він. Нові поправки депутати підтримали без обговорення.

Новими поправками обумовлюється, що військовослужбовці органів ФСБ можуть використовувати будь-які підручні засоби для необхідної оборони або при затриманні злочинця за відсутності вогнепальної зброї.

До закону про ФСБ вводиться нова стаття - про проникнення в житлові та інші приміщення, на земельні ділянки і території. У ній, зокрема, прописується право співробітників ФСБ проникати в приміщення для забезпечення громадської безпеки при масових заворушеннях. Крім того, новели дають їм право застосовувати вогнепальну зброю при значному скупченні людей в цілях запобігання терактів, звільнення заручників. Поправкою до закону про державний кордон Росії допускається застосування зброї проти жінок і неповнолітніх у разі вчинення ними теракту.

"До Великодня готувалися. Вікна мили": Безугла знову обурена роботою комітету, у соцмережі відреагували

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:54

“За весь тиждень Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не провів жодного засідання, жодного заходу, жодної міжнародної зустрічі, жодного спільного виїзду. Жодної активності не було. Тільки тиша і пусті коридори. Що це?” – напис...

До парламенту Канади внесли законопроєкт про прискорення військової допомоги Україні

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:31

У Канаді планують на законодавчому рівні спростити процес передачі Україні військової допомоги для боротьби із російським повномасштабним вторгненням. У нижній палаті парламенту країни зареєстрували відповідний законопроєкт. Ініціатором документа став ...