Вбивство Хашоггі: У мережу потрапило сенсаційне листування журналіста

Вбивство журналіста Джамаля Хашоггі могли спровокувати його особисті повідомлення в WhatsApp, в яких він критикував наслідного принца Саудівської Аравії Мухаммеда бен Сальмана Аль Сауда. Про це пише CNN, повідомляють Патріоти України.

У більш ніж 400 повідомленнях Хашоггі називав наслідного принца «звіром» і порівнював з Пакманом: «Чим більше жертв він пожирає, тим більше він хоче, - писав Хашоггі - Я не здивуюся, якщо репресії торкнуться навіть тих, хто виступає в його підтримку».

У серпні Хашоггі і Абдель Азіз порахували, що їх кореспонденція могла бути перехоплена владою Саудівської Аравії. Абдель Азіз зазначав, що його братові в королівстві у зв'язку з цим загрожують тюремним ув'язненням.

Дослідники з університету Торонто підтвердили, що телефон Азіза був зламаний шпигунськими програмами військового класу. Він має намір подати в суд на ізраїльську компанію, нібито розробила програмне забезпечення, що дозволило саудівській владі отримати несанкціонований доступ до смартфону.

Як відомо, раніше в Міністерстві закордонних справ Франції заявили про введення санкцій у відношенні 18 громадян Саудівської Аравії у зв'язку з вбивством саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...