Вбивці мають бути покарані: Князєв показав слідчий експеримент і свідчення нападників на Гандзюк (відео)

Голова Національної поліції Сергій Князєв оприлюднив відеозаписи зі свідченнями й слідчим експериментом у справі про напад на херсонську активістку Катерину Гандзюк, у результаті якого вона померла, повідомляють Патріоти України.

Він продемонстрував їх, доповідаючи у Верховній Раді про результати слідства поліції.

За словами Князєва, допитали 5 затриманих осіб та 367 свідків, провели 9 обшуків, провели понад 20 експертиз, більше 100 негласних слідчих дій – після чого встановили обставини злочину.

На одному з оприлюднених відео чоловік говорить, що їм запропонували "провчити активістку Гандзюк у зв’язку з тим, що в неї були русофобські погляди, вона негативно відгукувалася про воїнів АТО і вона причетна до скандалів, пов’язаних із корупцією". Винагороду обіцяли 4 тисячі доларів - на всі

За даними поліції, зловмисники спершу планували побити Катерину Гандзюк за винагороду у 5 тисяч доларів, але потім вирішили застосувати до неї сірчану кислоту.

Напад готували в місті Олешки, а 26 липня, напередодні злочину, організатор Сергій Торбін та його співучасники придбали сірчану кислоту у Каховці. Особу продавця встановили. Князєв сказав, що було встановлено організатора злочину, двох його поплічників та безпосереднього виконавця: "Усі, на жаль, учасники АТО".

На одному з відео чоловік розповідає, що придбав дві пляшки сірчаної кислоти за 300 гривень, які отримав від Торбіна. Ще останній дав 10 тисяч гривень "на розходи", сказав підозрюваний. За даними поліції, серед п’яти виконавців злочину був водій і нападник, а інші спостерігали за територією.

На одному з відео показано слідчий експеримент, коли чоловік показує, що хлюпнув кислоту на Гандзюк ззаду, по лопатках - а звідти вона потрапила на обличчя. Після вчинення злочину, дорогою до Олешків, нападник викинув взуття, зіпсоване сірчаною кислотою, та пляшку у ріку. Їх потім вилучили.

Ще одну пляшку з сірчаною кислотою вилучили в Олешках. Князєв наголосив, що усім 5 особам, яких вважають виконавцями нападу, повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід

Провадження щодо замовників розслідує Служба безпеки України, тож Нацполіція вирішила передати провадження щодо виконавців, яке фактично завершила, у Головне слідче управління СБУ.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....