Вели з 2016 року: НАБУ зробило важливу заяву щодо затримань у справі "рюкзаків Авакова"

Національне антикорупційне бюро підтвердило затримання трьох осіб у рамках справи про розтрату коштів під час закупівлі рюкзаків для Національної гвардії. Відповідне повідомлення опублікувала прес-служба НАБУ, повідомляють Патріоти України.

У Бюро заявили, що 31 жовтня 2017 року детективи органу під процесуальним керівництвом прокурорів САП провели низку обшуків, у результаті яких за підозрою в розтраті понад 14 млн грн затримали трьох осіб: колишнього заступника міністра внутрішніх справ України, представника фірми-переможця тендеру з постачання рюкзаків і ще одну приватну особу.

За версією слідства, в 2015 році зазначені особи були причетні до закупівлі за рахунок Міністерства внутрішніх справ України рюкзаків за ціною, істотно вищою середньоринкової.

"За інформацією досудового розслідування, товар не був поставлений вчасно і до того ж не відповідав вимогам, встановленим МВС України, у результаті чого державі було завдано збитків у розмірі понад 14 млн грн", - пояснили в НАБУ.

Особи були затримані в порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України. Правоохоронці вирішують питання повідомлення їм про підозру.

"Правопорушення кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем"). Проводяться невідкладні слідчі дії. Встановлюється коло причетних осіб", - додали антикорупціонери.

Як додали в НАБУ, розслідування наведених фактів детективи Бюро здійснюють із 2016 року.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Національне антикорупційне бюро 31 жовтня провело обшуки у сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова - Олександра.

За інформацією екс-радника Авакова Іллі Ківи, син глави МВС був затриманий після обшуку. Крім того, стало відомо про затримання екс-заступника міністра Сергія Чеботаря.

У 2015 році у мережі з'явився відеозапис, на якому людина, схожа на сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра, домовляється з нібито заступником міністра Сергієм Чеботарем про постачання рюкзаків для підрозділів МВС, що може бути доказом причетності глави відомства до корупційного скандалу.

Тоді глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що в кримінальній справі про "рюкзаки Авакова" недостатньо доказів для повідомлення про підозру.

У 2015 році в мережі також з'явився відеозапис із прихованої камери, як Сергій Чеботар і Арсен Аваков розікрали будівельний пісок, який був на балансі МВС.

У 2016 році ЗМІ впіймали Чеботаря на приховуванні величезного маєтку під Києвом.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...