Велика гра: Нардеп від БПП Мустафа Найєм не вийшов із фракції заради збереження мандату, - Уколов (документ)

Всі троє нардепів БПП, котрі заявили про свій вихід з Блоку Петра Порошенка де-факто вже працюють на іншого кандидата в президенти, однак є бажання зберігти депутатські повноваження до нових виборів до Ради.

Мустафа Найєм. Фото: соцмережі.

Нардеп від БПП Мустафа Найєм, який у четвер, 28 лютого, оголосив про вихід із фракції, знайшов спосіб залишити за собою депутатський мандат. Таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив політтехнолог Віктор Уколов, передають Патріоти України.

"Єврокар'єристи знову хитрують. Наприклад, Мустафа НЕ ВИЙШОВ із фракції, а звернувся до фракції з проханням його виключити. Таким чином хитрун-депутат не втратить депутатський мандат. Наївні Микола Томенко і Єгор Фірсов навіть не здогадувалися, що так було можна зробити і 29 березня 2016 року втратили свої мандати, бо ДОБРОВІЛЬНО залишили склад БПП", - написав Уколов.

28 лютого стало відомо про те, що депутати БПП Мустафа Найєм, Світлана Заліщук та Сергій Лещенко заявили про вихід із фракції. Спочатку вони повідомили про це у соцмережах.

Як пізніше повідомив заступник голови фракції Партії "Блок Петра Порошенка" Сергій Березенко, "БПП "Солідарність" не планує проводити з’ їзд через вихід народних депутатів Сергія Лещенка, Мустафи Найєма та Світлани Заліщук з фракції. "Подальша їхня доля – це не питання до фракції, а питання до з’їзду політичної сили, яка делегувала їх в парламент. Фракція не може позбавити мандату. Таке рішення приймає виключно з’їзд. Найближчим часом з’їзд "БПП "Солідарність" не планується ні з яких питань, в тому числі і з цього. Тому бажаю їм успіху в політичній кар’єрі", – зауважив парламентар та додав, що вихід трьох народних депутатів із фракції – це позитивне рішення для фракції "Блок Петра Порошенка".

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...