Велика "зачистка": У "ЛНР" почалися кадрові зміни

Велика "зачистка": У "ЛНР" почалися кадрові зміни

Фото: РИА Новости

В суботу повідомили про відставку "генпрокурора ЛНР" Заура Ісмаїлова. Нести доблесну місію в.о. "генпрокурора" призначили "першого заступника міністра МВС" Віталія Подоброго. Про це повідомляє сайт "Реальная газета", передають Патріоти України.

Відставку Ісмаїлова і призначення Подоброго обговорювали на розширеному засіданні "парламентського комітету з питань державної безпеки і оборони, роботи правоохоронних органів та судової системи". Але Ісмаїлов подав заяву "за власним бажанням".

Ватажок терористів заявив, що "бачить себе в науковій діяльності". Його слова підтримав ватажок угруповання ЛНР Ігор Плотницкий, який брав участь в засіданні.

За даними сайту "Миротворець", Віталій Подобрий - колишній співробітник луганського загону "Беркут", який зрадив присязі і перейшов на бік терористичної організації ЛНР. Луганська прокуратура заочно оголосила про підозру у справі за статтею про участь в діяльності терористичної організації.

На сайті газети зазначається, що рокіровка говорить про ослаблення позицій ватажка ЛНР Плотницького та посилення позицій силовиків.

В свою чергу конфронтація між ватажком ЛНР Ігором Плотницьким і "міністром держбезпеки" Леонідом Пасічником стала публічною 2 роки тому, в жовтні 2015 го.

"Тоді "силовики" затримали "міністра палива", за нього заступився Плотницкий, який вирішив усунути з посад (тимчасово) і затриманого, і главу "МГБ" Пасічника. У відповідь Пасічник пообіцяв розслідувати розкрадання гуманітарки, у чому явно прочитувалась загроза Плотницькому", - повідомив сайт.

Зазначається, що на боці "МДБ" виступило і "МВС" - обидві структури підконтрольні федеральній службі безпеки РФ.

Ватажка терористів Плотницкого в тому протистоянні, підтримала "генеральна прокуратура ЛНР". Цей орган залишався опорою Плотницького в силовому блоці.

Пропагандисти-блогери, відтоді не припиняли інформатак на "генпрокуратуру".

"В результаті їх творчого підходу до відомства приліпився ярлик "геншашлична" - похідна від придуманої цими ж пропагандистами клички "Геншашличник" для Ісмаїлова. (Обігрується, зрозуміло, кавказьке походження "генпрокурора")", - повідомляється на сайті.

"Генпрокуратура" займалася розслідуванням "тихого перевороту в ЛНР" рік тому. Тоді в камері "генпрокуратури" знайшли повішеним Геннадія Ципкалова, відставний "псевдоміністр ЛНР", який нібито готував цей переворот.

В цей час вибухнула інформаційна війна зі звинуваченнями на адресу Плотницького та "геншашличної". Одночасно проти Плотницького було порушено справу Слідчим комітетом РФ за фактом вбивства Ципкалова.

Тепер, коли "в.о. генпрокурора" стала людина з опозиційної до Плотницького партії, це свідчить про послаблення позицій. Зокрема, за повідомленнями ЗМІ, Адміністрація президента РФ є куратором ватажка ЛНР, а саме - Владислав Сурков. І втрата "генпрокурора" послаблює позиції Суркова.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу, - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...