Велике бачиться з далечини: Іноземні посли в Києві записали зворушливе привітання до річниці народження українського Кобзаря (відео)

Тараса Шевченка вважають генієм не тільки в українському соціо-культурному просторі. Великий син нашого народу добре відомий у світі. І про нього там досі пам'ятають.

До дня народження митця надзвичайні та повноважні посли 13 країн записали відео, де декламують уривки поезії Кобзаря, зазначають Патріоти України.

До акції із вшанування пам'яті Кобзаря долучились дипломати Канади, Естонії, Іспанії, Бельгії, Великої Британії, Румунії, Данії, Швеції, Молдови, Ірану, Литви, Франції та Словаччини, пише UA.TV.
Читали вірші своїми рідними мовами. Згадали "Заповіт", "Минають дні, минають ночі…", "Думка", "Садок вишневий", "Човен", "Ой діброво, гай зелений".
Нагадаємо, 9 березня Україна святкує 205 річницю з дня народження Шевченка.
Посли Іспанії, Бельгії та Великої Британії читають уривки з поезії Тараса Шевченка: відео


Посол Канади читає уривок з поезії Тараса Шевченка: відео
Посол Ірану читає уривок з поезії Тараса Шевченка: відео
Посол Бельгії читає уривок з поезії Тараса Шевченка: відео

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...