Верховна Рада прийняла закон про "диктатуру" партійних вождів

Перед голосуванням була прийнята поправка про те, що закон буде поширюватися тільки на депутатів нинішнього скликання.

Ілюстрація:ukraineunderattack.org

Верховна Рада України дозволила вносити зміни в партійні списки після виборів. За відповідний законопроект №3700 у цілому проголосували 236 народних депутатів. Про це пише Обозреватель, інформують Патріоти України.

Результат голосування по фракціях: БПП - 87; "Народний фронт" - 58; "Опозиційний блок" - 25; "Самопоміч" - 22; Радикальна партія - 15; "Батьківщина" - 9; "Партія Відродження" - 0; "Воля народу" - 9, позафракційні - 11.

Перед голосуванням була прийнята поправка про те, що закон буде поширюватися тільки на депутатів нинішнього скликання.

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман запропонував депутатам повернутися до цього раніше проваленого законопроекту на вимогу лідерів п'яти фракцій - Радикальної партії, "Самопомочі", "Народного фронту", "Батьківщини" і "Блоку Петра Порошенка".

У соц мережі вже відзначили, що законопроект № 3700 дозволить виключити зі списку БПП адвоката лідера партії УКРОП Геннадія Корбана Андрія Богдана. Про це йдеться в повідомленні, яке з'явилося в Facebook на сторінці спільноти ЄвроМайдан - EuroMaydan.

"Гройсман в черговий раз згвалтував регламент, Закон 3700 прийняли (про можливість виключення лідерами партій кандидатів і депутатів від своїх партій). Завдяки цьому закону зі списку БПП можуть виключити адвоката Корбана, який повинен зайти наступним до Верховної Ради за списком БПП", - сказано у тексті.

Чехія відкликає свого посла в Росії

неділя, 5 травень 2024, 16:06

Міністерство закордонних справ Чехії вирішило відкликати з посади посла в Росії Вітезслава Півоньку, який з 2022 року фізично перебуває в Празі. Цю інформацію голова відомства Ян Ліпавський підтвердило агентству ČTK, повідомляють Патріоти України. Рані...

У Бердянську знищили організатора катівень: У ГУР Міноборони розповіли подробиці (відео)

неділя, 5 травень 2024, 15:44

Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило ліквідацію колаборанта в окупованому Бердянську Запорізької області й повідомило деякі подробиці з цього приводу, передають Патріоти України. Повідомляється, що 5 травня 2024 року близько 9:40 ...