Весь Донецьк у паніці, бойовики та колаборанти: Україні на руку вбивство Захарченка, отже, це могли бути наші, - політолог

Ситуація в окупованому Донбасі зараз складається з абсолютною вигодою для України, точно більше, ніж для Росії.

Олександр Мусієнко

Патріоти України пропонують ознайомитись з думками відомого вітчизняного політолога Олександра Мусієнко, котрий серед авторитетних проукраїнських аналітиків ледве не єдиний наразі вголос розмірковує про «український слід» у ліквідації ставленика окупантів.

"Це вбивство деякою мірою зухвале і дуже показове. Судячи із тих фото, які є з місця подій, вибух був дуже потужний і метою була ліквідація безпосередньо Захарченка і його найближчого оточення, яке перебувало поруч із ним.

Вбивство лідера так званої “ДНР” посіяло в місті паніку, в першу чергу серед місцевих підконтрольних Росії угруповань, а також місцевого населення.

Тобто, ситуація зараз складається з абсолютною вигодою для України, точно більше, ніж для Росії.

Це свідчить про те, що ліквідація Захарченка була здійснена українськими спецслужбами або військовими. І якщо це так, то я знімаю капелюха і уклінно дякую нашим бійцям за майстерно проведену операцію.

Але у випадку, якщо це були дійсно українські спецслужби, то думаю, що досягнуто лише проміжної мети, бо кінцева мета в такій ситуації – скористатись панікою в самому Донецьку і намагатись відвоювати частину окупованої території, або і сам Донецьк.

Як надалі будуть розвиватись події покаже час, але в будь-якому випадку така ситуація на користь України і важливо не впустити момент та скористатись важливим шансом.

І якщо дійсно це справа рук українських бійців, до чого я схиляюсь, то це вкотре підтверджує, що не такий уже страшний той ворог."

Готовий на 95%: У Раді розповіли, що буде із новим законопроєктом про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:44

Законопроєкт про мобілізацію станом на четвер, 28 березня, готовий на 95%. Комітет Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки закінчив розгляд 4051 з 4266 правок до документа. Але це не означає, що він готовий до голосування. Пр...

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...