Вічно "легітимний": Янукович виступив у відеозаписі для підтримки екс-беркутівців

Колишній господар Межигір'я стверджує, що "ніхто не давав наказів розігнати Майдан і стріляти", і що трагедія сталася не з вини "беркутівців" або міліціонерів.

Янукович дає показання у відеорежимі.  Фото:скріншот

Сторона захисту екс-беркутівців Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олега Янишевського, Сергія Тамтури і Олександра Маринченка під час засідання Святошинського районного суду Києва у справі злочинів проти активістів Майдану продемонструвала відеозапис дачі показань втікачем, екс-президентом України Віктором Януковичем. Про це повідомляє в Twitter журналіст Михайло Штекель, зазначають Патріоти України.

Так, адвокат Олександр Горошинський стверджує, що 11 квітня зустрівся в Москві з Януковичем, і останній погодився дати свідчення на камеру, оскільки йому відомі обставини подій в центрі Києва 20 лютого 2014 року.

Втіклий політик заявив, що "ніхто не давав наказів розігнати Майдан і стріляти", і що трагедія сталася не з вини "беркутівців" або міліціонерів.

"Бійці МВС постраждали від побоїв. Вони горіли", - передав слова Януковича журналіст.

Також сторона захисту заявила, що сам екс-президент не може особисто прибути на суд, оскільки побоюється за своє життя, оскільки "коли його кортеж обстріляли, один з охоронців отримав кулю з автомата Калашникова".

У свою чергу, представник активістів Майдану, адвокат Євгенія Закревська зазначила, що на відео Януковичу показують, де підписувати документ, і він навіть "не надягав окуляри, щоб прочитати текст".

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...