Від Харкова до Одеси: Названо головну помилку Путіна щодо України

Війна з Росією, яку президент РФ Володимир Путін розпочав у 2014 році, допомогла українській нації згуртуватися. Таку думку висловив професор Українського католицького університету Ярослав Грицак, повідомляють Патріоти України.

За його словами, Путін припустився великої помилки, вважаючи, що зможе розділити українців. У підсумку, він отримав протилежний результат – прискорення інтеграції.

На думку Грицака, усвідомлення ідентичності поступово охоплює жителів багатьох регіонів України. Однак існують і проблемні моменти.

"Зараз питання, наскільки лінія зближення може посунутися далі на схід. За останні 10-15 років вона досягла міста Дніпра. Тепер питання, чи зможе вона досягти Харкова і Одеси і в перспективі дійти до Донбасу", – сказав він.

Не панацея? Черник пояснив, чому Україні не варто робити ставку на ракети від Німеччини

понеділок, 29 квітень 2024, 16:44

Німецькі ракети Taurus, які Олаф Шольц не поспішає передавати Україні, допомогли б Силам оборони, але не змінили б хід війни. Таку думку в ефірі телемарафону висловив військовий експерт та полковник запасу ЗСУ Петро Черник, передають Патріоти України....

Скандальна норма: Чому чоловікам за кордоном не продовжують закордонних паспортів - пояснення консула й адвоката

понеділок, 29 квітень 2024, 16:30

Припинено прийом нових заяв на вчинення консульських дій від певної категорії українців, а саме чоловіків, віком 18-60 років, які тимчасово перебувають за кордоном. Виняток становлять лише оформлення посвідчення особи на повернення в Україну. Такі дії ...