​Відчистивши від російських недопалків: У Кракові в усипальниці польських королів перепоховали останки Леха Качинського

Церемонія носила закритий характер. Попрощатись з загиблим, за деякими даними вбитим, президентом країни зібралися близькі та теперішні очільники держави

У Кракові відбулися повторний похорон загиблих в авіакатастрофі під Смоленськом президента Польщі Леха Качинського і його дружини Марії, тіла яких були ексгумовані нещодавно для потреб слідства, передають Патріоти України з посиланням на польські ЗМІ. Раніше повідомлялось про обурення в країні, коли після ексгумації виявилось, що московські експерти щедро перетрусили тіла загиблих всіляким брудом, про що повідомляли різні ЗМІ. Чи була це знаменита російська недбалість, чи навмисна наруга виконавців або московських замовників, залишається тільки гадати.

Для участі в повторному похороні, крім близьких, в тому числі брата Ярослава Качинського і дочки Марти Качинської, приїхали теперишній президент Польщі Анджей Дуда і прем'єр-міністр Беата Шидлов.

Лех і Марія Качинські поховані на колишньому місці - в крипті під вежею Срібних дзвонів в Королівському замку Вавель. Після проведення процедури ексгумації довелося замінити кам'яний саркофаг.

Нагадаємо, тіла президента Польщі Леха Качинського і його дружини Марії були ексгумовані 14 листопада.

Раніше в Генпрокуратурі Польщі пояснили, що ексгумація загиблих в авіакатастрофі необхідна через помилки, які були виявлені в медичній документації. Всього планується вивчити останки 83 жертв смоленської трагедії. Очікується, що всі процедури завершаться до кінця 2017 року.

Як відомо, літак Ту-154, на борту якого перебувала польська урядова делегація, яка летіла на жалобні заходи в Катині, розбився в квітні 2010 року під Смоленськом. В авіакатастрофі загинули 96 осіб, у тому числі президент Польщі Лех Качинський.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...