''Віддали душі самозванцям!": Кирило влаштував істерику через томос для України

Патріарх Московський Кирил заявив, що українські політики пропонують вірянам "віддати свої душі самозванцям". Так він прокоментував створення Помісної церкви України, зазначивши, що розкольницька спільнота веде до духовної загибелі, повідомляють Патріоти України.

"Сьогодні ми особливо переживаємо за все те, що відбувається в Україні. Ось явний, наочний приклад того, як брехня збиває людей зі шляху... Ось так чиниться з народом, що переживає зараз дуже нелегкі життєві обставини — коли хибно вказується той шлях, який відриває людей від істинної церкви, який пропонує свою душу віддати самозванцям і розкольницьку спільноту сприймати як благодатну церкву — ось цей шлях у духовне нікуди, цей шлях до загибелі", — сказав патріарх.

За його словами, саме "церква повинна голосно про це сказати". "А коли на цей шлях штовхають людей, коли політики вчинками чи погрозами змушують іти цим шляхом, то скільки ж потрібно духовної сили людям, щоб утриматися від того, аби не стати жертвою цієї брехні", — додав предстоятель.

"Ми сьогодні особливо молимося за наших братів і сестер, за Українську православну церкву, за тих, хто став сповідниками віри Христової ще за життя. Ми молимося про те, щоб ніяка сила брехні не згубила духовне життя близького нам братнього народу, і щоб сила церкви, що несе своє свідчення за цих важких обставин, не применшувалася навіть в умовах зростання гріха", — додав патріарх.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...