Відібрали навіть унітази і портрет коханки: Печерський суд заарештував "Хонку" Януковича

Януковичу, посадовим особам ТОВ "Танталіт" (компанія, на яку було оформлено "Межигір'я"), а також особам, що діють від їхнього імені чи за їхнім дорученням, заборонено відчужувати, розпоряджатися і користуватися майном будинку.

"Хонка" Януковича на території Межигір'я. Фото:112.ua

Печерський районний суд Києва заарештував дім "Хонка", розташований у колишній резиденції екс-президента України Віктора Януковича "Межигір'я". Про це йдеться в постанові суду від 24 березня, передають Патріоти України.

Згідно з рішенням суду, Януковичу, посадовим особам ТОВ "Танталіт" (компанія, на яку було оформлено "Межигір'я"), а також особам, що діють від їхнього імені чи за їхнім дорученням, заборонено відчужувати, розпоряджатися і користуватися майном будинку.

У списку заарештованих речей – унітази, пісуари та раковини фірми Villeroy&Boch, душова система золотого забарвлення Gessi, масажні крісла Inada, холодильники, мікрохвильові печі, телевізори, телефони, люстри, торшери, килими, предмети меблів, кілька десятків картин, керамічні та металеві статуетки, портрет "Люба Полежай".

Окрім того, суд заарештував понад 500 книг, більярдний стіл і більярдні приналежності, білий цифровий рояль Roland та інші речі.

Як відомо, "Межигір'я" – колишня резиденція Віктора Януковича в селі Нові Петрівці Вишгородського району Київської області, яку він займав із 2002-го до 2014 року. На початку 2000-х років резиденцію вивели з державної власності, формальним власником комплексу була компанія "Танталіт".

Після втечі Януковича у 2014 році земельну ділянку площею 135 га, на якій розташована резиденція, рішенням суду повернули у державну власність.

У серпні 2016 року Печерський районний суд Києва заарештував частину майна "Межигір'я". Під арешт потрапили кілька сотень книг, ікон, скульптур, картин. Також були арештовані 27 автомобілів і ретро-автомобілів.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...