"Відкрили Америку": У ГПУ заявили, що Янукович на посаді президента працював на Росію

Втім, скільки чиновників часів екс-президента вже затримано, у відомстві воліють мовчати - звітувати особливо немає про що.

Діяльність Віктора Януковича на посаді президента України була підпорядкована інтересам Російської Федерації. Про це повідомили в прес-службі ГПУ, передають Патріоти України.

За висновками слідчих, діяльність Віктора Януковича на посаді президента України була підпорядкована інтересам Російської Федерації у питаннях, які стосуються національної безпеки, про що свідчать підписані ним укази.

Також свідченням цього, як сказано у повідомленні ГПУ, були призначення на ключові посади осіб із російським громадянством, тощо. Відповідно, діяльність Віктора Януковича кваліфікується за ст. 255 (створення злочинної організації) та ст. 111 (державна зрада) Кримінального процесуального кодексу України.

"Діяння Віктора Януковича розглядаються за наступними напрямками: умисні діяння на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України", - сказано у повідомленні ГПУ.

Також Луценко привітав начальника департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергія Горбатюка "з позитивними зрушеннями у справі екс-"беркутівців" у суді.

Торують залізницю до Донецька: Окупанти запустили з порту Маріуполя до Волновахи перший поїзд (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 4:15

Перший поїзд вийшов з порту в окупнованому Маріуполі і попрямував до станції Волноваха в четвер, 2 травня. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своєму Telegram-каналі. . Посадовець також звернув увагу на "першу платформа ...

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...