Відлуння "Керченської кризи": НАТО допоможе Україні відновити флот, - верховний головнокомандувач Об'єднаних збройних сил

​Сполучені Штати Америки розглянуть поставки Україні снайперської зброї і озброєнь для українських військово-морських сил.

Про це заявив верховний головнокомандувач Об'єднаними збройними силами НАТО в Європі генерал Кертіс Скапарротті на слуханнях у комітеті Сенату Конгресу США у справах збройних сил, повідомляють Патріоти України з посиланням на USnews.

На підтвердження тези, що все це не в пусту генерал зазначив, що Україна чудово впоралася з навчанням експлуатації протитанкових комплексів Javelin.

"Вони чудово з цим впоралися, але є інші системи: снайперська зброя, боєприпаси, і в світлі інциденту в Керченській протоці ми розглядаємо в майбутньому також (надання Україні, - ред.) морських систем", - сказав він.

За його словами, НАТО зможе допомогти Україні відновити флот після атаки РФ у Керченській протоці.

"Нам потрібно продовжувати підтримувати їх у тому, що стосується контрбатарейних систем Q36 і Q37. Вони також звернулися до нас за допомогою систем зв'язку", - уточнив він.

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...