Відповідь скрепам по РСМД: США готують до виробництва невразливу гіперзвукову ракету

Точність попадання ракети складе кілька метрів, а знищувати вона зможе в тому числі і захищені бункери противника на великій глибині.
У США розробили невразливу гіперзвукову ракету. Ілюстрація: РБК.

США готують до виробництва невразливу гіперзвукову ракету - нова система буде розвивати швидкість близько 7 тис. кілометрів на годину і зможе маневрувати в верхніх шарах стратосфери. Як повідомляє CNBC, ракета, яка розробляється корпорацією Боїнг, матиме масу в 1200 кілограмів, а дальність близько 2,5 тисяч кілометрів, передають Патріоти України.

Точність попадання ракети складе кілька метрів, а знищувати вона зможе в тому числі і захищені бункери противника на великій глибині. В основі нової ракети розробка компанії Боїнг, яка проходить випробування під назвою X-51A і X51b. Обидва прототипи вже літають і їм належить рекорд в роботі прямоточного двигуна на швидкості понад 5М (6700 км / год.).
Ще 1 травня 2013 року США провели успішні випробування ракети над Тихим океаном. Вона була запущена з борту літака B-52, що вилетів з авіабази «Едвардс», і досягла висоти 18200 метрів, де розвинула швидкість відповідну числу Маха 5,1. Політ тривав протягом шести хвилин, за які ракета пролетіла відстань в 426 кілометрів. Цей випробувальний політ виявився найбільш тривалим і успішним з усіх проведених. На даний момент всі подальші випробування засекречені. Даною ракетою зможуть оснащуватися не тільки стратегічні бомбардувальники США, але ряд винищувачів - F22, F15.
Ця ракета ймовірно і буде відповіддю на вихід Росії з договору по РСМД. Варто зазначити, що маневруюча гіперзвукова ракета не зможе бути збита існуючими засобами ППО і до того ж може досягти кінцевої від старту точки за 20 хвилин.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...