Відповість за все: Екс-заступника командувача ВМС України судитимуть за держзраду

Наразі чоловік перебуває на тимчасово окупованій території АР Крим.

Направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього першого заступника командувача Військово-Морських Сил Збройних Сил України контр-адмірала Дмитра Шакуро, який, зрадивши Присязі, перейшов на бік країни-агресора. Про це йдеться у повідомленні на персональному сайті головного військового прокурора Анатолія Матіоса, передають Патріоти України.

Військова прокуратура Південного регіону України закінчила спеціальне досудове розслідування. Повідомляється, що колишній контр-адмірал, вчинивши дезертирство із Військово-Морських Сил Збройних Сил України, вступив на військову службу у збройні сили держави-агресора та з липня 2014 року перебував на посаді заступника командувача Каспійської флотилії ВМС РФ. В даний час з військової служби звільнений та перебуває на тимчасово окупованій території АР Крим.

У липні 2016 року військовою прокуратурою Південного регіону йому повідомлено про підозру у вчинені злочинів, передбачених ч. 1 ст. 408(дезертирство) та ч.1 ст.111(державна зрада). Як відомо, частина військовослужбовців, які проходили службу в Криму в період з лютого по травень 2014 року надавали Російській Федерації допомогу в проведенні підривної діяльності проти України, захопленні військового майна, що належить Збройним силам України, переходили на службу в збройні сили агресора.

"Іноді ворог може здійснювати дії": Ворожі ДРГ намагаються проникнути на Харківщину - чи є загроза для Харкова

четвер, 2 травень 2024, 14:49

Упродовж минулого тижня були зафіксовані спроби прориву російських диверсійно-розвідувальних груп до Харківської області. Втім, навряд чи це становить загрозу для самого Харкова. Про це в телемарафоні повідомив речник Нацгвардії Руслан Музичук, передаю...

Під прицілом: Американський генерал пояснив, що стане першочерговими цілями для ATACMS

четвер, 2 травень 2024, 14:38

Надані союзниками ракети Atacms допоможуть ЗСУ завдавати точних ударів по російських штабах, логістиці та артилерії ворога на лінії фронту та в Криму. Український Генштаб також знайде найкращі цілі для літаків F-16. Про це розповів колишній командувач ...