Відвести від себе підозру: Труханов звинуватив у розгоні одеського Майдану і вибуху в банку "Південний" соратників Саакашвілі

Радник мера Олег Бриндак взагалі назвав вчорашні події бажанням зі сторони команди голови області "зробити переворот і захопити владу в Одесі".

Олег Бриндак. Фото:www.slovoidilo.ua

За силовою акцією на Думській площі в ніч на 26 квітня стоять соратники Михайла Саакашвілі, заявляють в Одеській мерії. Про це повідомляє видання Южный Курьер, зазначають Патріоти України.

Незважаючи на строкатий склад і різну мотивацію протестуючих на "антимерському майдані", безпосередню координацію акцій в наметовому містечку здійснює команда чинного губернатора. Сумнівів в цьому не залишає фоторепортаж, опублікований вчора виданням Одесит.

У виданні стверджують, що крім заступника голови ОДА Саші Боровика, який з першого дня був постійним спікером "антитрухановського Майдану", серед його учасників були помічені громадські активісти, які раніше агітували за Боровика як за кандидата в мери Одеси, у тому числі. помічник депутата Боровика - Шорен Кікнадзе.

Вранці 26 квітня, після нападу на наметове містечко групи невідомих в камуфляжах, а також віце-губернатор з'явилися на Думській площі в супроводі майже повного складу грузинської команди Саакашвілі.

Так, на першому фото зафіксовані начальник обласної поліції Гіоргі Лорткіпанідзе, радник губернатора, директор благодійного фонду "На благо Одеси" Теймураз Нішніанідзе, права рука начальниці одеської митниці Мамука Тугучі, заступник губернатора Соломія Бобровська і начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту ОДА В'ячеслав Березуцький.

Відзначимо, що Бобровська і Нішніанідзе при цьому щось жваво обговорюють з одним з лідерів і організаторів "антимерського майдану" Сергієм Гуцалюком.


До подій ночі 26 квітня, як елементу нагнітання обстановки в Одесі напередодні другої річниці трагічних подій 2 травня, може бути також причетний і колишній мер Одеси Едуард Гурвіц. Вчора його друг і соратник, лідер радикальної організації "Братство" Дмитро Корчинський відкрито закликав "спалити мерію" і повторити 2 травня.

В одеській мерії вже на офіційному рівні заявили, що саме ОДА стоїть за організацією не тільки акції проти Труханова, а й нападу на неї минулої ночі, так само як і за нічним обстрілом банку "Південний".

Вперше про це вчора заявив сам міський голова. Звинувативши в дестабілізації ситуації в Одесі команду Саакашвілі, Геннадій Труханов назвав події на Думській площі і вибух в банку на Краснова ланками одного ланцюга і бажанням підвищити градус напруги в суспільстві.

"Це яскравий приклад того, що напередодні річниці трагедії 2 травня здійснюється спроба розгойдувати обстановку в мирному місті Одесі. Останні події також говорять про небажання моїх політичних опонентів в особі Одеської обласної державної адміністрації визнати свою поразку в усіх напрямках. Зокрема, повний провал на останніх виборах міського голови ", - заявив він.

Радник мера Олег Бриндак, під інтерв'ю з яким було викладено скандальний фоторепортаж, на якому фігурують представники грузинської команди губернатора, пішов ще далі, назвавши вчорашні події бажанням "зробити переворот і захопити владу в Одесі".

"Сили, які прагнуть реваншу, яким одесити відмовили в довірі, які "ляльководяться" з ОДА, пішли ва-банк. Стрілянина, кров і те, що ми бачили вночі - провокації біля будівлі мерії, стрілянину по банку "Південний", розгін тих зборів, які засідають під стінами мерії, і в результаті - блокування роботи мерії.

Все це - ланки одного ланцюга, спрямовані на дестабілізацію ситуації в місті напередодні 2 травня, коли вони хочуть зробити переворот і захопити владу в Одесі"- заявив депутат.

"Нічого не виключаю, Росія не може перемогти":: Макрон виступив із новою заявою щодо введення військ в Україну

четвер, 2 травень 2024, 15:44

Президент Франції Еммануель Макрон не виключає відправлення військ в Україну, оскільки його головна стратегічна мета: Росія не може перемогти, передають Патріоти України з посиланням на The Economist. "Як я вже сказав, я нічого не відкидаю (зокрема, вв...

Велика загроза: Полковник ЗСУ в запасі назвав місто, яке стане ціллю РФ в разі захоплення Часового Яру

четвер, 2 травень 2024, 15:30

Наразі одне з першочергових завдань російських окупаційних військ полягає в захопленні Часового Яру Донецької області. Після цього окупанти можуть націлитися на Торецьк, передають Патріоти України. Таку думку висловив полковник ЗСУ в запасі, військовий...