"Віджали" Азов: Росіяни полюють на іноземні судна вже на рейдах українських портів

Турецький суховантаж берегова охорона ФСБ РФ зупинила в шести кілометрах від Бердянської коси.
Бердянська коса. Фото: соцмережі.

З початку липня в Азовському морі берегова охорона ФСБ РФ затримала чотири суди поблизу портів Бердянська і Маріуполя. Про це повідомляє BlackSeaNews, передають Патріоти України.

На найменшому видаленні від Бердянської коси - 6,8 кілометра - затримали турецький суховантаж Baron, який прямував в порт Бердянськ. Судно зупинили на три години сьогодні вранці.
Крім того, 2 і 3 липня на кілька годин в 20 кілометрах від Бердянської коси затримували турецькі судна Halisdemir і Nazlim. 1 липня в Азовському морі, а потім в районі Керченської протоки російські силовики затримали українське судно Maykan, яке прямувало з Маріуполя в Херсон.
В цей же день в 15 кілометрах від Бердянської коси берегова охорона ФСБ РФ зупиняла Коморське судно Kaleli Ana, яке прямувало з Бердянського порту в турецький Іскендерун. 16 травня відкрився Керченський міст, що зв'язує територію РФ з окупованих нею Кримом.
21 травня РФ формально закрила рух суден поблизу українських портів. 3 червня ВМС України оголосили про проведення навчань в районі азовського узбережжя. 26 червня командувач ВМС України оголосив про те, що в Бердянську розмістяться частини морської піхоти та берегової інфраструктури.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...