Війна чи мир? Озвучений найвірогідніший сценарій на Донбасі в 2018 році

Сценарій "ні війни, ні миру" експерти також називають затягуванням часу. Саме такий розвиток подій і відбудеться з вірогідністю в 70-80%.

Ілюстрація: fakty.ictv.ua

Найвірогідніша група сценаріїв у 2018 році на Донбасі - консервативно-миротворчі. Сюди входить базовий сценарій розвитку подій "ні війни, ні миру". До такого висновку прийшли в Українському інституті майбутнього, де виділили основні сценарії розвитку ситуації на Донбасі, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Сегодня".

"Українська правляча еліта боїться робити різкі кроки, які здатні змінити існуючий статус-кво, тому Україна залежить від зовнішніх гравців, які розігрують українську карту, виходячи зі своїх інтересів", - заявив експерт програми міжнародної та внутрішньої політики аналітичного центру "Український інститут майбутнього" Ігар Тишкевич.

Для Росії, говорить він, такий варіант теж оптимальний. З одного боку, Кремлю хотілося б і зовсім піти з Донбасу, щоб зняти напругу в стосунках із Заходом, а з іншого боку, Кремль хоче піти з Донбасу на своїх умовах, щоб це не виглядало як поразка. Також стан "ні війни, ні миру" не створює додаткового тиску на Євросоюз, тому цілком прийнятний для ЄС.

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...