Військові бази та поселення ветеранів: Як Україна закріплюватиме звільнений Донбас (відео)

Україна планує забезпечити подальшу безпеку звільнених територій Донбасу, заселивши її ветеранами бойових дій і забезпечивши військовими базами.

Про це заявив ветеран АТО, екс-боєць батальйону "Айдар" Мирослав Гай, передають Патріоти України.

За його словами, вже зараз українські бійці починають створювати на Донбасі нові міста. "Зараз створюються військові бази ближче до Донбасу. Наші військові теж там живуть постійно. І там з'являються цілі міста. Люди вже живуть на колишніх санаторіях, вони там обжилися, там створюється інфраструктура для тренувань, для життя військовослужбовців, для зберігання зброї, боєприпасів і т.д." – запевнив Гай.

Він нагадав, що за радянських часів всі основні українські військові бази розміщувалися на заході країни. Адже планувалося, що держава буде воювати зі США і блоком НАТО. Зараз – це наші стратегічні союзники, тоді як ворог знаходиться на сході. "Тобто хочеш, не хочеш, але потрохи там буде формуватися структура. І якщо ця історія триватиме десятки років, то ми повинні створювати там військові бази швидкого реагування, які будуть там нести постійну службу", – резюмував ветеран.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...