Військовий експерт пояснив, чому активізувалися окупанти на Донбасі

Костянтин Машовець переконаний, що перевага все одно на боці українських військових.
Костянтин Машовець. Фото: Фейсбук.

Окупанти на Донбасі активізувалися, бо хочуть покращити свої позиції. А також зберегти за собою вогневу ініціативу на ділянках лінії розмежування. Про це розповів Костянтин Машовець, експерт центру "Інформаційний опір", передають Патріоти України.

"Одним з факторів пожвавлення у бойовиків є використання українськими військами ПТРК. Вони і подібні їм засоби дають можливість ефективно боротися з броньованими об'єктами противника. Якщо раніше наші військові часто стикалися з обстрілами з бойових броньованих машин окупантів, з їхнього штатного озброєння, з БМП, БТР, іноді з танків. То тепер бойовикам буде складніше вдаватися до такого, бо наші можуть відповісти з ПТРК", - пояснює експерт.

І додає, що насичення передньої лінії оборони протитанковими ракетними комплексами є великою перевагою для Збройних сил.

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...