Вілкул-тато працює на 210%: На прес-конференції у Кривому Розі скандал через преміальні меру-регіоналу

Юрій Вілкул запевняв, що такою є норма українського законодавства.

Юрій Вілкул. Фото:http://www.0564.ua/

Сьогодні, 24 грудня, відбулося третє пленарне засідання II сесії міської ради Кривого Рогу VІІ скликання. На порядку денному було 157 основних питань, винесених на розгляд депутатів. Про йце пише мысцевий сайт 0564, інформують Патріоти України.

Перед голосуванням з питання №6 "Про умови оплати праці міського голови та його заступників" Юрій Вілкул заявив, що з цього питання у нього конфлікт інтересів, як у посадової особи.

Громадський активіст Валентина Кривда попросила озвучити суми всіх премій, надбавок. Присутні в залі представники громадськості приєдналися до прохання Валентини Кривди.

Юрій Вілкул і секретар міськради Сергій Маляренко відзначили, що це не примха Криворізького міськвиконкому, а законодавча норма, яка поширюється на всі українські органи місцевого самоврядування.

- Ми не хотіли приймати цього преміювання і добавок до заробітної плати, але фінансисти і юристи сказали, що це пряме порушення українського законодавства. Ви ж розумієте, що в мене 50 років безперервного стажу роботи, - зазначив міський голова.

- У мене 110% премії, - повідомив Юрій Вілкул.

- Не треба нам у відсотках, суму назвіть, - вимагали представники громадськості.

Юрій Вілкул озвучив, що отримує з усіма преміями та надбавками близько 14 000 гривень.

Питання №6 було поставлено на голосування. "За" - 36. Рішення прийнято.

Додамо, що рішення про призначення надбавок і премій міському голові та всім його заступникам приймається щорічно, разом з бюджетом.

"Вік - це єдине, що нас об'єднує": Байден дотепно висміяв Трампа

неділя, 28 квітень 2024, 13:52

Президент США Джо Байден на вечері Асоціації кореспондентів Білого дому розкритикував колишнього президента Трампа, проти якого він збирається провести матч-реванш у день виборів цієї осені. Про це повідомляє The Hill, передають Патріоти України. "Вік ...

Щось готується? ПВК "Вагнер" скуповує в Узбекистані вантажні Іл-76 та переганяє до Африки

неділя, 28 квітень 2024, 12:28

Протягом останніх місяців ПВК "Вагнер" скуповує радянські важкі військово-транспортні літаки Іл-76, які десятки років перебували на зберіганні в Ташкенті, та переганяє їх до Центральноафриканської Республіки. Про це повідомляє Sota, передають Патріоти ...