Він був дуже толерантним до ворогів, це його і згубило: Саакашвілі згадав дружбу з В'ячеславом Чорноволом

Чорновіл спілкувався зі всіма на рівних, втім, був таким же скромним і відкритим до кожного, згадав голова Одещини.

В'ячеслав Чорновіл. Фото:zn.ua

Колишній президент Грузії, а нині голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі розповів про те, як він познайомився з одним із засновників Народного руху України В'ячеславом Чорноволом.Про це Саакашвілі написав у своєму Facebook, зазначають Патріоти України.

"Сьогодні ювілей В'ячеслава Чорновола. Я тісно спілкувався з ним в Парламентській асамблеї Ради Європи в дев'яностих роках. Для мене, молодого політика, він був великим громадянином і живою легендою.

Я був дуже задоволений тим, що він спілкувався зі мною на рівних, втім, він був таким же скромним і відкритим до кожного.

Пам'ятаю, я сперечався з ним про те, що я вважав його надмірно толерантним із залишками радянського режиму, а він мені відповідав, що для майбутнього України потрібно всіх прощати. Може ці елементи і зіграли роль у його смерті, обставини якої ще потрібно розслідувати", - написав Саакашвілі.

Як відомо, Чорновіл загинув в ДТП 25 березня 1999. Тоді його іномарка врізалася в "КамАЗ". Проводити його в останню путь 29 березня 1999 зібралося більше 200 000 чоловік з усіх куточків України. Труну з тілом В'ячеслава Чорновола несли на руках від Володимирського собору до Байкового кладовища.

У 2000 році головний свідок у справі про загибель Чорновола несподівано помер від серцевого нападу. Посмертно Чорновіл був нагороджений званням Героя України

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...