Він був шпигуном: В МЗС РФ розповіли про інцидент з побиттям американського дипломата у Москві

Марія Захарова розповіла, що у ніч, коли відбулися події, дипломат США начебто "повертався після проведення розвідувальної операції".

Марія Захарова. Фото:www.kommersant.ru

У міністерстві закордонних справ РФ спростовують інформацію The Washington Post про побиття американського дипломата співробітником ФСБ біля посольства США в Москві. Про це повідомили у прес-службі МЗС РФ, опублікувавши заяву Марії Захарової, передають Патріоти України.

"Мав місце напад на поліцейського, який виконував свої обов’язки. Це підтверджується відеозаписами з камер спостереження, які давно передані до Держдепартаменту", – заявила 30 червня речниця МЗС Росії Марія Захарова.

За її словами, у ніч на 6 червня до комплексу посольства США в Москві під'їхало таксі, з якого вискочив невідомий чоловік у низько насунутій на обличчя шапці і кинувся до прохідної.

Російський поліцейський, який там чергував, нібито хотів перевірити документи підозрілого чоловіка, щоб переконатися у відсутності загрози для дипломатичного представництва, але той, замість пред'явлення посвідчення, вдарив постового ліктем в обличчя. У цій колотнечі, як стверджує Захарова, незнайомець відштовхнув співробітника охорони і сховався у посольстві.

Також Захарова стверджує, що МЗС РФ "відомо", що сам дипломат є співробітником ЦРУ і у ніч, коли відбулися події, він "повертався після проведення розвідувальної операції".

За інформацією видання Washington Post, яке вперше повідомило про цей інцидент, охоронець, одягнений у форму ФСБ, що стояв біля американського посольства, накинувся на дипломата, який намагався увійти до будівлі. Цей факт підтвердили чотири офіційних представники посольства США. У результаті у дипломата виявилося зламане плече, і він був змушений покинути Росію для лікування.

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...