Він дав наказ мене зустріти: Янукович розповів, як утікаючи в Крим, заїхав до Ахмєтова в Донецьк

Межигірський утікач заявив, що його молодший син, який на той час був нардепом, розповів про "переворот" у Києві.

Віктор Янукович в Ростові. Ілюстрація:ТСН

Екс-президент України Віктор Янукович повідомив, що дорогою до Криму 22 лютого 2014 року, він заїхав у Донецьк до Ріната Ахметова. Про це він сказав під час відеодопиту з Ростовського суду РФ, передають Патріоти України з посиланням на Надзвичайні новини.

“Враховуючи те, що в мене був намір з Донецька летіти чи в Київ чи в Крим, враховуючи те, що аеропорт Донецька був заблокований, і такої можливості в мене не було (летіти — ред.), я прийняв рішення їхати в Крим автомобілем. В мене була одна єдина зупинка в Донецьку.

Треба було заправити автомобілі. На шляху, по якому ми рухались, був будинок Ахмєтова. Я заїхав до Ахмєтова, до речі його не було на місці, але я йому зателефонував і він дав наказ, щоб мене там зустріли...”, — розповів він.

“Коли мене зустріли, я зателефонував одному й другому сину, щоб вони під’їхали і ми поговорили. Враховуючи те, що мій молодший син, був народний депутат України, він, як політик мені розказав свою точку зору і він сказав мені, що він тримає зв'язок з парламентом, що там відбувається переворот”, — сказав екс-президент.

На запитання прокурора про те, чи мав Янукович 22 лютого 2014 року зустріч з бізнесменом Рінатом Ахметовим, він сказав, що мав і говорили “про події, які відбуваються в Україні”.

За два кроки до... Росія, Китай, Іран та їх сателіти пов'язані не ідеологією, а відчаєм, - WP

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:00

Іран, Росія, Китай та КНДР очолюють блок диктаторських режимів, до якого входять і терористичні угрупування - їх пов'язує не ідеологія, а відчай. Про це йдеться в аналітичній статті на сайті The Washington Post, передають Патріоти України. Всі ці країн...

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...