Він обрав "рускій мір": Прокуратура розслідує факт зради генерала Шапортова

​Як би далі не склалася доля зрадника, заздрити нема чому. Він залишиться зрадником, як для своїх, так і для чужих. І залишок життя труситиметься, щоб не потрапити до в’язниці.

Станіслав Шапортов

У березня 2014 року Станіслав Шапортов, як заступник начальника Управління держохорони України - директор департаменту охорони в АР Крим УДО України, віддавав розпорядження підлеглим до державної зради. Також переконував, що вони належать до народів Російської Федерації з національної, культурної та релігійної ідентичності. Про це розповів прокурор військової прокуратури Центрального регіону Роман Егжов, зазначають Патріоти України.

Прокурор наводить конкретні приклад. Так, 16 березня 2014 року Шапортов зібрав підлеглих в актовому залі Департаменту охорони в АРК Управління держохорони і закликав брати участь в так званому "референдумі", переконував, що вони повинні "голосувати" за входження до складу РФ. 23 березня фактично запустив російських військових на територію Департаменту, передав документацію, зброю, спецтехніку, тобто фактично передав росіянам управління над українським підрозділом.

"В наслідок дій Шапортова близько 500 військовослужбовців і співробітників Департаменту держохорони в АРК не виконали наказ" Про передислокації "від 25 березня і перейшли на бік ворога", - говорить прокурор Егжов.

Сам же Шапортов, додає прокурор, прийняв присягу на вірність РФ, і з квітня 2014 по вересень 2016 був заступник командира військової частини 38969 Федеральної служби охорони РФ.

Вже 5 вересня 2016 року Шапортов був призначений заступником глави окупаційної адміністрації Ялти, увійшов в так звану "антитерористичну комісію".

Нагадаю, генерал-майора підозрюють в державній зраді (ч.1 ст.111 КК України). Шапортов повинен з'явиться 25 червня в 14:00 в Подільський районний суд Києва, до слідчого судді Ларионовой - там будуть вирішувати, чи задовольнити прохання прокуратури про проведення заочного досудового розслідування. "Явка обов'язкова", - зазначено в повідомленні.

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...