"Візиткою Яроша" вже не обдурити", - Портников

"ФСБ Росії зробило сенсаційну заяву: СБУ і "керівництво "Правого сектору" найняло одного з бойовиків "Ісламської держави " для вбивства "одного з ватажків ДНР", - пише у своєму блозі політолог Віталій Портников, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"У цій новині є прекрасним все. Таке відчуття, що її складали не у ФСБ, а у перших класах початкової школи - настільки "по-дебільному" її написано. Втім, поведінка російських спецслужбистів на місці отруєння Сергія Скрипаля у Солсбері більше не залишає сумнівів у деградації чекістських навичок. Безкарність розбещує. Абсолютна безкарність розбещує абсолютно.

Абсолютно незрозуміло, навіщо за чотири роки після Майдану згадувати про демонізований тоді російськими ЗМІ "Правий сектор". У перші дні після перемоги Революції Гідності і втечі з країни російського агента Віктора Януковича з оточенням байки про вплив "Правого сектора" на державні структури ще могли сприйматися всерйоз.

Але зараз будь-якій розсудливій людині ясно, що якщо СБУ і планує якісь акції на окупованих територіях, то вже точно не погоджує їх ані з "керівництвом "Правого сектору", ані з ким іншим. Та й колишній лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош давно залишив цю організацію, так що навіть перебування його візитних карток на місці чергового організованого російськими спецслужбами злочину аж ніяк не гарантує причетності "Правого сектору".

Втім, таке враження, що інформація ФСБ розрахована не на перевірку здоровим глуздом, а на сприйняття російською телевізійної аудиторією - вірніше, тієї його частиною, яка ще серйозно ставиться до всієї цієї чекістської нісенітниці.

Тому що в іншому випадку ФСБ не стало б приплітати б до міфічного замаху на одного з днрівських бандитів "Ісламську державу". Просто хочеться зрозуміти, навіщо в нафаршируваному військовими і співробітниками російських і бандитських спецслужб Донецьку наймати для здійснення замаху людину з явно "недонецькою" зовнішністю, присутність якої поруч з об'єктом буде помічена навіть сусідками з під'їзду, не те що службою охорони?

При цьому не просто наймати для здійснення поодинокого замаху, а створювати цілу групу "вихідців з Дагестану". При цьому і співробітник СБУ - Рустам, і затриманий - Меджид. А етнічних українців в цій історії немає - тому що, напевно, саме представників цієї етнічної групи найлегше виявити в Донецьку або в Росії - настільки вони несхожі на корінних донеччан або росіян.

Це вже навіть не інформаційна війна, це насмішка над здоровим глуздом. Російські пропагандисти настільки звикли до того, що споживачі їхнього інформаційного сміття готові повірити в будь-яку нісенітницю, що навіть не обтяжують себе створенням правдоподібних історій. І навіть візиток Яроша вже не друкують і не підкидають - і так зійде".

Джерело: Еспресо.ТV

Шольц саркастично висловився про постачання Taurus ЗСУ - йому нагадали про смерті українців

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:50

Канцлер Німеччини Олаф Шольц з сарказмом відповів на питання про постачання Україні далекобійних ракет Taurus, передають Патріоти України. "Є зброя, яку можна постачати, лише якщо зберігається контроль за всім, що з нею роблять. І тут не можна вести де...

Україна отримає надсучасні фронтові БПЛА для розвідки та вогневої підтримки та розвідки від американської компанії Feloni

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:15

Американська компанія Feloni Aero оголосила про запуск нової лінійки БПЛА, призначених для "зміцнення обороноздатності України". Йдеться про Felon 1.0 c системою озброєння калібру 5,56 мм і FelonX, який має найменшу у світі ракету Spike. Про це 3 травн...