Влаштував "атаку": Ляшко з пенсіонеркою спробував зірвати засідання Кабміну (відео)

Лідер фракції "Радикальної партії" Олег Ляшко увірвався на засідання Кабінету міністрів і влаштував перепалку з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, повідомляють Патріоти України.

Олег Ляшко привів з собою 84-річну пенсіонерку/ Спершу охорона не хотіла пустили Олега Ляшка з жінкою. Політик зачитував прізвища пенсіонерів, які не змогли отримати субсидію. Він додав, що пенсіонерка чекає на прем'єра.

Згодом охорона таки дозволила Ляшку зайти на засідання уряду. Однак, пенсіонерку політик вирішив не запрошувати на засідання Кабміну, тож залишив її у коридорі. Олег Ляшко привів з собою 84-річну жінку на засідання Кабміну: дивіться відео

Ляшко прорвався на засідання уряду і висловив претензії в зв'язку з планами продовжити контракт з правлінням з НАК "Нафтогаз України". Крім того, Олег Ляшко влаштував перепалку з Гройсманом, з питань субсидій та пенсій.

"На якій підставі ви продовжуєте контракт із Коболєвим? Ви для чого продовжуєте контракт?" - прокричав прем'єр-міністру Ляшко.

"Я хочу, щоб країна була багатою, але багатою тоді, коли люди будуть багатими. А для цього потрібно ухвалювати відповідальні рішення, а не просто говорити на ефірах хороші речі", - відповів Гройсман Ляшку. Він зазначив, що підпише контракт з "Нафтогазом" із чіткими умовами, серед яких зменшення зарплати вдвічі.

"Через місяць не буде Петра, подивимося, де ти будеш?" - заявив під час дискусії Ляшко віце-прем'єр-міністру Геннадію Зубку.

Ляшко назвав свої три вимоги до уряду: не підписувати контракт із Коболєвим, поки керівництво "Нафтогазу" не поверне 1,5 млд грн, які собі виплатили у вигляді премій, змінити порядок нарахування субсидій, ухвалити закон, щоб Україна не купувала імпортне вугілля і нафту.

"Дякую, що завітали до нас", - сказав Гройсман.

У свою чергу, Володимир Гройсман дорікнув Ляшку в "меганекультурній і меганевихованій" поведінці.

Все ж Кабінет міністрів України продовжив на рік контракт з НАК "Нафтогаз України" та його нинішнім очільником Андрієм Коболєвим на нових умовах. У контрактах членів правління будуть такі вимоги:

Забезпечити відокремлення газотранспортної системи, сертифікація її за європейським законодавством та продовження транзиту після 1 січня 2020 року;

Наростити видобуток газу компанією "Укргазвидобування";

Зменшити рівень заробітних плат на 50% зі скасуванням преміальних виплат.

Джерело: 24 канал

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...