Влетить в "копієчку": Стала відома вартість введення поліцейської місії ОБСЄ на Донбас

Тобто, якщо бойовики ведуть повноцінні бойові дії по наших позиціях – кінця Мінську нема, це нормально. А якщо українські бійці дадуть прочуханки – то вже й про Мінськ волають? Щось тут не те.

Координатор співпраці України з НАТО та ЄС у сфері безпеки Євген Марчук. Фото: 5.uaПоліцейська місія ОБСЄ на Донбасі буде коштувати приблизно один мільярд доларів, саме про це розповів керівник робочої групи з питань безпеки в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Євген Марчук в ефірі Громадського, повідомляють Патріоти України.

"Мені сказали, який приблизно бюджет може бути у цій місії. Я не знаю, як швидко його зберуть. Десь трохи менше мільярда доларів", - сказав Марчук.

За його словами, на переговорах у Мінську 15 червня домовилися про відведення військових на 1,5-2 км від лінії розмежування на декількох ділянках Донбасу. Політик вважає, що це повинно зменшити кількість обстрілів. Також Марчук вважає, що Мінським домовленостям про перемир'я на Донбасі настане кінець, якщо Збройні сили України почнуть наступ на бойовиків.

Окупанти вчергове "захопили" завод у Красногорівці, в ЗСУ відреагували

неділя, 5 травень 2024, 19:15

Російські окупанти вчергове заявили про нібито захоплення опорного пункту на заводі в центрі Красногорівки на Новопавлівському напрямку. Речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин в коментарі Ліга спростував, що місто вз...

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...