"Вогонь у спину": Приватну армію Путіна в Сирії обстріляла своя артилерія

Ілюстрація: img.gazeta.ru

Найманці з російської приватної військової компанії "Вагнера", які воюють у Сирії, зазнали втрат у результаті "дружнього" артилерійського вогню під час боїв на сході Сирії. Про це свідчить рапорт командира роти, яка зазнала втрат, на ім'я вищого керівництва, який опублікований у Facebook неурядовою організацією "Іхтамнет м0209", повідомляють Патріоти України.

У рапорті командира 3 розвідувально-штурмової роти Фролова на ім'я командира БТГр-2 (батальйонно-тактичної групи - ред.) зазначено, що 3 березня 2016 року "при виконанні бойового завдання по знищенню опорного пункту противника в районі висоти отм.526, хребет Джебел -Гаіт, через невмілі, фактично злочинні дії командира відділення БПЛА взводу ТСР Родіна Д. протягом 15 хв. був обстріляний доданою гаубичною артилерійською батареєю".

У результаті обстрілу загін російських найманців зазнав втрат: 6 осіб були поранені, один загиблий - "Приходько Едуард Євгенович, розвідник 2 взвод, 1 відділення".

Також найманці поскаржилися, що "безграмотні дії Родіни по наведенню артилерії носять постійний характер". За його словами 7 березня 2016 року було втрачено російський безпілотник "Орлан-10" після того, як врізався у пагорб.

Крім того вказується, що після відводу особового складу в базовий табір 10 березня через втрати Родін і двоє його підлеглих були побиті товаришами по службі. З метою запобігти можливому самосуду на ними, командир роти попросив вищестояще командування вжити заходів щодо їхньої заміни.

Як повідомляється у групі "Іхтамнет_м0209", яка займається розслідуванням діяльності ПВК "Вагнера", інформація викладена у рапорті цілком може відповідати дійсності.

"У зазначений час (березень 2016) і в зазначеному місці (через хребет Джебель-Гаїт) дійсно йшов наступ на Пальміру "урядових військ САР", а реально - ПВК "Вагнера", сил спеціальних операцій ЗС РФ за підтримки російської ж авіації", - сказано в повідомленні.

Розслідувачі наголосили, що всі прізвища, як і займані посади, відповідають наявним даними щодо персонального складу "Вагнера", і частково вже були названі СБУ.

"Особиста характеристика окремих "персонажів" (зокрема, Родіна Дмитра Володимировича) гармонійно доповнює психологічний портрет цього відставного майора ВПС ЗС РФ, складений нами на основі відкритих джерел", - додали вони.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...