Воєнний стан: Міноборони оголосило війну безпілотникам - збиватимуть негайно і нещадно, винних суворо каратимуть

Військові будуть збивати всі помічені безпілотні літальні апарати в районі проведення військових навчань, над військовими частинами, об’єктами та полігонами.

Все пояснюється необхідністю підвищеня секретності, а також посиленням заходів протиповітряної оборони над стратегічними об'єктами, зазначають Патріоти України. Про це 29 листопада повідомляє Міністерство оборони. Наголошується, що осіб, які запусками або керували цими БПЛА, затримуватимуть й притягатимуть до "суворої відповідальності".

При цьому Міноборони посилається на закон "Про введення воєнного стану в Україні", закон "Про правовий режим воєнного стану" і наказ Міноборони "Про затвердження Переліку відомостей Міністерства оборони, які містять службову інформацію".

З 26 листопада по 26 грудня в 10 областях України вводиться воєнний стан. До переліку входять Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька, Луганська, Донецька, Сумська, Харківська, Чернігівська, Вінницька області.

Рада нацбезпеки і оборони доручила посилити охорону кордону з Росією та адміністративної межі з Кримом.

Підрозділи МВС перейшли у режим посиленого ведення служби — йдеться про Держприкордонслужбу, Нацгвардію, Нацполіцію та "надзвичайників". Введено посилену охорону вокзалів, залізничних станцій, аеропортів, портів та інших об’єктів інфраструктури. В областях, де запроваджено ВС, вибори до Об’єднаних територіальних громад не відбудуться в установлені терміни.

Введено заборону на зйомку пересування військових. У Генштабі заявили, що ВС не передбачає конфіскації будь-якого приватного майна. Якщо трапляється щось подібне — потрібно звертатися до поліції.



"Ворог стогне від роботи артилерії ЗСУ": Братчук розповів про український плацдарм у Кринках

четвер, 25 квітень 2024, 14:30

Речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук зазначив, що українські морські піхотинці мужньо тримають плацдарм на лівобережжі Дніпра. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни кожного дня нама...

Відчувається, що в росіян уже теж не вистачає боєприпасів: У ЗСУ розповіли про ситуацію біля Часового Яру

четвер, 25 квітень 2024, 14:23

Військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов зазначив, що росіяни знищують і випалюють Часів Яр Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни вже два-три тижні дуже щільно лізуть. Вночі знову ворог використов...