Воєнний стан: Стало відомо, які обмеження чекають на українців (інфографіка)

Воєнний стан в Україні пропонують ввести РНБО та президент Порошенко внаслідок агресії російських військово-морських сил проти українських морських суден. Якщо Верховна Рада підтримає воєнний стан, які обмеження чекатимуть на українців? Про це розповідають Патріоти України.

Воєнний стан може бути введений по всій території держави або на частині території. На визначений термін. Заходи при введенні воєнного стану можуть запроваджувати та здійснювати військове командування разом із військовими адміністраціями (у разі їх утворення), самостійно або із залученням органів виконавчої влади, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування.

Всього в законі "Про правовий режим воєнного стану" статтею 8 передбачено 24 пункти заходів правового режиму воєнного стану. Зауважимо, рішення про оголошення воєнного стану може передбачати як усі ці заходи, так і окремі з них.

Джерело: 24 канал

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...