Воєнний стан в Україні: Експерт назвав слабкість, якою може скористатися Москва (відео)

Введений у десяти областях України воєнний стан може сильно вдарити по енергетичному сектору країни. Адже Україна досі закуповує значну частину нафти у Росії. Про це у ефірі ObozTV заявив експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук. Він додав, що це відчує на собі кожен українець, повідомляють Патріоти України.

"Яким би це комусь не здавалося дивним, але на четвертому році війни України з Росією ми абсолютно залежні від російських нафтопродуктів. Які хоча і надходять переважно з Білорусі, але це все одно російська нафта і російський контроль над нафтопереробними підприємствами", — наголосив Корольчук.

За словами експерта, майже п'ять мільйонів тонн нафтопродуктів з восьми Україна отримує або безпосередньо з Росії, або від тих підприємств, які контролюються РФ.

"І якщо розглядати варіант серйозного воєнного стану, якби це все було не так... маніпулятивно, то тоді безумовно можна було б очікувати відповідної реакції Росії на такі дії України. І це б передбачало, швидше за все, припинення співпраці в цих напрямках: нафтопродукти, вугілля, ядерне паливо", — підсумував Корольчук.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...