Вони вбивали українців: Контррозвідка встановила особи двох генералів РФ, які керували бойовиками на Донбасі

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) встановила особи двох російських генералів, які незаконно перебували на території України і віддавали накази бойовикам так званих ЛНР, ДНР на Донбасі. Про це повідомляє ТСН, передають Патріоти України.

Так, мова йде про уродженця Донецької області - генерал-лейтенанта ЗС РФ Михайла Теплинського. Його можна вважати творцем так званих армійських корпусів бойовиків. Ім'я другого генерала ЗС РФ - Валерій Шарагов.

За даними контррозвідки, Теплинський з серпня 2015 року до серпня 2016 командував і Шараговим, і загиблим в Сирії Валерієм Асаповим.

Відзначається, що згадані високопоставлені військові допомагали сформулювати неорганізованих бойовиків в регулярні армійські структури. Після цього вони отримали підвищення і були переведені.

СБУ вдалося дізнатися, що Теплинський народився 9 січня 1969 року в Моспине Донецької області. Його батьки досі живуть в цьому населеному пункті.

Теплинський закінчив Рязанське вище повітряно-десантне командне училище в 1991 році. Після цього брав участь у безлічі російських військових конфліктів: Придністров'я, перша чеченська війна, друга чеченська війна, події в Грузії. У 1995 році отримав "Героя Росії".

На Донбас Теплинський потрапив уже в званні генерал-майора гвардії. У травні 2015-го був призначений на посаду начальника штабу 12-го командування резерву (в цьому ж році перейменований в "Центр територіальних військ") Південного військового округу ЗС РФ.

Зазначена структура була створена для безпосереднього керівництва російськими окупаційними військами на сході України (так званим 1-м і 2-м армійськими корпусами). Діяв під позивним "Завірюха".

Уточнюється, що Теплинский мав "залізну хватку" і репутацію жорсткого командира. Його боялися як бойовики, так і російські військові. По Донбасу пересувався з серйозною охороною.

"Його приїзд прирівнювався до Армагеддону. Тому, можна говорити, що Теплинський зробив вагомий внесок в розвиток Росією відносно боєздатних окупаційних військ за зразком ЗС РФ", - заявляють українські контррозвідники.

У березні 2017 Теплинський був призначений на посаду начальника штабу - першого заступника командувача військами Південного військового округу

Про генерала Шарагова відомо набагато менше. Він народився 14 липня 1961 року в місті Бєльці в Молдові. У 1982 році закінчив Благовіщенське вище танкове командне училище. Проходив військову службу в Німеччині, Афганістані, Київському і Далекосхідному округах.

За даними відомства, до липня 2015 року обіймав посаду начальника штабу 36-ї загальновійськової армії Східного військового округу ЗС РФ в місті Улан-Уде в Бурятії. Саме там доля і звела його з Теплинським.

У цьому ж році Шарагов став замкомом розташованого в окупованому Донецьку штабу так званого 1-го армійського корпусу "Центру територіальних військ" Південного військового округу. Серед бойовиків Шарагін був відомий під позивним "Мускат". Пішов з Донбасу в 2016 році.

На Кавказі та на Уралі: Українська розвідка повідомила про знищення двох тепловозів у Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 5:00

З огляду на те, що до 90% логістики окупантів зав'язано на залізницю, "тепловозний терор" болісно відбивається на постачаннях військ, що воюють проти України. У російських містах Оренбург і Владикавказ у неділю і п’ятницю було знищено два тепловози, по...

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...