"Вони завжди відставали": Український Бжезинський розвінчав міф про "особливості" Росії

Росіяни захоплювали нові території виключно заради того, щоб довести собі, нібито вони не гірше, ніж інші держави.

Володимир Горбулін. Фото: скріншот з відео.

Російська войовничість і бажання захоплювати все нові і нові території - це результат російського комплексу меншовартості і спроба компенсувати цивілізаційне відставання від Європи. Таку думку висловив фахівець з питань національної безпеки, академік НАН України Володимир Горбулін, передають Патріоти України.

«Росія весь час відставала в розвитку від Європи, - зазначив Горбулін в інтерв'ю на Youtube-каналі "Кириченко Talk". - Це комплекс неповноцінності. Це було болісно. Потрібна була ідея, яка б кожній людині, яка живе в Російській Імперії, донесла: все одно, що у нас немає доріг, існує кріпацтво, але ми Наполеона вигнали і перемогли, Швецію ми перевели з найпотужнішої країни Європи в звичайну державу... Весь час когось завойовували, весь час над кимось були».

На думку академіка, на цьому грунті і народився «міф про російський дух». «Все, що називається "російським духом", це продукт літературної творчості. В принципі - це міф ... Росія не розвивалася зсередини як слід, не народжувалися цивілізаційні цінності», - підсумував Горбулін.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...