Ворог йде на загострення: На Донбасі бойовики з БМП і гранатометів обстріляли низку позицій сил ООС

Упродовж минулої доби, 16 вересня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася контрольованою. Про це йдеться в ранковому зведенні прес-центру операції Об’єднаних сил, повідомляють Патріоти України.

"Російські окупанти 30 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. Двічі - із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями", - йдеться в повідомленні. У прес-центрі зазначили, що противник вів прицільний вогонь з мінометів калібру 120 та 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

"Російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли позицій Об’єднаних сил у районах населених пунктів Кримське, Новотошківське, Золоте, Новозванівка, Світлодарськ, Новолуганське, Опитне, Невельське, Красногорівка, Мар'їнка, Новотроїцьке, Новогригорівка, Старогнатівка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине", - зазначено у повідомленні.

Крім цього, з мінометів 120-калібру ворог обстріляв позиції Об'єднаних сил на Світлодарському напрямку в районі населеного пункту Новолуганське, а міномети 82-го калібру застосував по захисниках Лебединського на Маріупольському напрямку. Також по позиціях оборонців Новогригорівки окупанти відкривали вогонь з озброєння бойової машини піхоти. Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає.

За даними розвідки, протягом доби трьох окупантів знищено і трьох поранено. "З початку доби ворог з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї один раз обстріляв позиції Об'єднаних сил поблизу Гнутового. Втрат серед наших захисників немає", - підсумували в прес-центрі.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...