Ворог не пройде: Україна може ввести на кордоні з Росією три рівня контролю

Українська влада хоче контролювати переміщення росіян, які в'їжджають в Україну.

Ілюстрація: static.espreso.tv

Існує три кроки, за допомогою яких Україна може посилити контроль на кордоні з Росією. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляють Патріоти України.

"У нас є план введення візового режиму, але я завжди вважав, що звичайні візи, якщо їх просто в паспорт ставити, вони нас із Росії не виженуть. Нам потрібен, по-перше, біометричний контроль на кордоні, по-друге, контроль за усіма, хто в'їжджає із Росії, як це є в інших країнах, наприклад, в Ізраїлі. Далі, якщо цього буде недостатньо, ввести не просто візу, а біометричну візу. Тоді вже чітко буде відомо - хто, де і коли. І тоді будемо контролювати всіх тих, хто заїжджає до нас", - сказав Клімкін.

При цьому, за словами Клімкіна, припинення дипломатичних відносин із Росією зменшить захист українців, які зараз живуть і працюють у Росії.

Він пояснив, що дипломати спілкуються із Росією тільки про звільнення політичних в'язнів і під час зустрічей у "нормандському форматі".

"Більше ніяких тем, навіть на міжнародних майданчиках у нас немає. Ну, які у нас теми можуть бути з агресором? Послів у нас немає. Які дипломатичні відносини? Це просто якась рамка для того, щоб турбуватися про наших громадян", - заявив Клімкін.

Ексголова МЗС Литви пожартував про знищення Кримського мосту, у Росії дипломату пригрозили "судним днем"

неділя, 28 квітень 2024, 15:30

Ексміністр закордонних справ Литви, а нині посол країни у Швеції Лінас Лінкявічюс пожартував про знищення Кримського мосту. У Росії вибухнули погрозами. 27 квітня Лінкявічюс опублікував у X (Twitter) жарт про Кримський міст, передають Патріоти України....

"Це має бути не наша ініціатива": Сікорський заявив, що Польща таки може повернути українських чоловіків

неділя, 28 квітень 2024, 14:42

Польща може повернути українських чоловіків призовного віку, якщо буде така ініціатива з боку влади України. Про це сказав міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в інтерв'ю TVN24, передають Патріоти України. Польський міністр вважає, що у...